Технички најчесто поставувани прашања

Кои се некои важни безбедносни мерки на претпазливост што треба да се земат предвид при изборот на кабел за аларм за пожар?

2020-10-26

Постојат многу безбедносни мерки на претпазливост, како напон, отпорност на абење, хемиска отпорност и сл., Што треба да се земат предвид при изборот на каков било вид електричен кабел, вклучително и оној за аларми за пожар. Сепак, постојат некои значајни безбедносни мерки на претпазливост, кои треба да се земат предвид исто така.

Прво е отпорност на пожар на кабелот: дали ќе гори и / или колку долго ќе гори? Друго е размножување чад: колку ќе даде ако дојде во контакт со оган? Овие размислувања треба да се направат при избор на кој било вид електричен кабел, но тие се особено важни во случај на кабел за аларм за пожар, кој мора да функционира во итни ситуации и под екстремни услови.

Повеќето безбедносни проблеми (вклучително и овие поврзани со пожар) се регулирани од УЛ, НЕЦ и други организации и упатства за стандарди. NEC ги наведува прифатливите граници за горење и емисии на чад, додека UL и другите организации се одговорни за развој на разни тестови за пламен, кои треба да ги поминат за да се сметаат за безбедни за употреба.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept