Технички најчесто поставувани прашања

Што е VDE

2020-09-21

Verband der Elektrotechnik, Elektronik und Informationstechnik - попознат како VDE - е Здружението за електрични, електронски и информациски технологии и нивните сродни науки, технологии и апликации.

Германската комисија за електрични, електронски и информациски технологии на ДКЕ, заедничка организација на ДИН (Германски институт за стандардизација) и ВДЕ, е национална организација одговорна за создавање и одржување на стандарди во овие области.

Во електротехниката, каблите и жиците се клучно важни производи за дистрибуција на електрична енергија и употреба на енергија. Поради нивната важна функција, мора да се посвети посебно внимание на безбедноста. Ако се оштетени, може да се создаде опасност од пожар.

Стандардите развиени заеднички помеѓу VDE и DIN, германскиот институт за стандардизација (Deutsches Institut für Normung e.V.), се промовираат под знамето на DKE, германската комисија за електрични, електронски и информациски технологии. Електричните кабли, чиј квалитет и безбедност се следат со редовни прегледи од Verband Elektrotechnik, Elektronik und Informationstechnik (Здружение на електротехника, електроника и информатичка технологија) или скратено VDE, уживаат големо прифаќање во сите индустрии и во Германија и околу world.VDE каблите најчесто се користат низ целиот свет за неговиот подобрен материјал и строгите стандарди за квалитет што резултираат во голема сигурност.

Haoguang има одобрение за производство на подолу видови на одобрени флексибилни кабли од VDE:

H03VVF, H05VVF, H03VVH2F, H05VVH2F, H05SK, H05SJK, H05SSK, H05VU, H07VKâ €.




We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept